Friday, March 7, 2014

Blinq Beauty Drink Merawat kulit jerawat


Siapa ada kulit bermasalah seperti di atas? :) Setiap orang pasti ada masalah kulit yg tersendiri. ada yang berjerawat, ada yang berparut, ada yang rosak, ada yang kulit kusam.. ada pun yang kulit cantik bersih tapi sensitif... persoalannya bagaimana nak merawat semua masalah ini.. setiap hari kita memakai make-up yang tebal untuk cover cela di wajah kita. well setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian. I love natural beauty so much. kalau boleh.. kluar dari rumah x perlu nak pakai makeup foundation atau apa2 sahaja. cukupla sapukan sun-block dan lip ice utk melembabkan bibir.

dulu muka yan pun nampak kusam je. x berseri.. walaupun kulit cerah.. yan nampak sgt pucat. lepas amalkan blinq beauty drink ni Alhamdulillah kulit makin berseri.. ehehe. berseri nak kawin jugak kot? :p

jom tgk ape yang ada dalam Blinq Beauty Drink ni sekejap :) dulu- dulu sebelum join amalkan Blinq ni rajin buat research setiap ingredient die.. ye la. nak consume dlm badan kan. mesti lah nak tau ape ada dalam tu ye dop.

ok jom tgk

Glutathione, Collagen, Vitamin c, Durian Belanda (Soursop), Guarana, Habbatus Sauda, Kurma, Stevia Extract, Delima, Madu dan Garcinia!

ok kat atas ni ada lah ramuan utama Blinq yang aktif! kandungan nya di jamin selamat. if x percaya boleh la google satu persatu mcm yan buat dulu.. hehe


  • Fakta #1  GLUTHATHIONE
mampu mencegah dari pembentukan melanin gelap sekaligus menjadi ejen pemutih. Ianya mampu meningkatkan imunisasi badan, mencegah barah dan melambatkan proses penuaan. kulit semakin cerah serta awet muda.
  • Fakta #2  COLLAGEN
Boleh menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang, membantu mengurangkan keradangan, memulihkan penyakit saraf dan mampu menghasilkan pola tidur yang baik, badan yang sihat kerana mempunyai tidur yang mencukupi.
  • Fakta #3  VITAMIN C
Mampu mempercepatkan pemulihan luka,melecur,gusi berdarah serta pelbagai penyakit yang berkaitan dengan kulit seperti dermatitis dan kudis, boleh baik dari sebarang masalh kulit
  • Fakta #4  KURMA
Mampu mengurangkan risiko strok kerana kandungan kaliumnya yang tinggi disamping mendapatkan detakan jantung yang lebih teratur, kandungan aspirin yang tinggi didalam kurma mampu mengurangkan rasa sakit dan demam serta boleh menurunkan tekanan darah, dan boleh mendapat metabolisma yang tinggi
  • Fakta #5  STEVIA EXTRACT
Mampu mencegah kencing manis, darah tinggi dan lemah jantung, mencuci buah pinggang, mengeluarkan toksik badan, meransang sistem imunisasi, mengalakkan hormon testoren dan mampu menyingkirkan asid urik (gout), mengelakkan batu karang, memberi tenaga dan mamou memecah lemak dan membunag kolestrol dalam darah
  • Fakta #6  DELIMA
Membaik pulih fungsi hati dan limpa, mencuci buah pinggang dan salur kencing, membantu penghadaman, membuang lemak-lemak berlebihan, mangelak alahan bagi wanita mengandung, membaiki sistem pembersihandan pengaliran darah, merawat dan memulih pesakit kencing manis, menambah tenaga dan mengelak dari penyakit lemah tenaga batin
  • Fakta #7 GUARANA
Menghalang saluran darah daripada tersumbat, memerangi radikal bebas, mengaktifkan sel sistem saraf, membaiki sistem penghadaman, melindungi hati, awet muda, menguatkan keupayaan seks dan mampu membuat kulit semakin lembut dan licin
  • Fakta #8  GARCINIA
Menghalang pembentukan lemak akibat daripada pengambilan makanan yang berlebihan, meningkatkan keupayaan badan, membekalkan tenaga serta mengurangkan selera makan, membakar kalori, mengurangkan kadar kolestrol dalam gula, dan meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Fakta #9  HABBATUS SAUDA
Meningkatkan tenaga secara optimum, sebagai anti radikal bebas dalam darah, melambatkan penuaan, membantu mengalami masalah diabetis dan pengerasan saluran darah, mengatasi masalh kencing tidak lawas, kencing tidak puas, terpaksa meneran kuat untuk kencing, kerap kencing, air kencing keluar sedikit-sedikit dan kencing malam
  • Fakta #10  DURIAN BELANDA
Buah dari pokok Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat daripada segala jenis kanser, kesan anti tumor/kanser yang sangat kuat, dan boleh menyembuhkan segala penyakit kanser, anti bakteria/fungus, melawan berbagai jenis parasit dan cacing, serta mengurangkan tekanan darah, kemurungan dan stress
  • Fakta #11 MADU
Dapat meningkatkan hemoglobin , mencegah dari serangan anemia, menjaga stamina dan kesihatan wanita yang sedang mengandung, memperkuat sel darah putih, mengatasi sembelit, allergi dan penyakit asma
Picture
Tahu kah anda bahawa pesakit sendi yg serius memerlukan steroid setiap hari untuk menahan kesakitan mereka?

Mahukah anda hidup dengan bantuan Steroid setiap hari??

Tak mahu kan sb pengambilan streroid yg
berlebihan boleh menyebabkan ketidakselesaan pada tubuh badan, perut menjadi pedih, sentiasa rasa berdebar2, berat badan bertambah dan banyak lagi..

Tapi sekarang anda tak perlu risau lagi kerana Collagen Ikan Salmon, Habbatus sauda, Vitamin C dan madu yg terdapat dalam Blinq Beauty Drink dapat membantu anda untuk mengurangkan rasa sakit dgn izinNya, In shaa Allah.. Ramai yg telah mencuba dan memberi feedback yg positive..

Anda bukan sahaja dapat merawat masalah sendi tp banyak lagi khasiat Blinq Beauty Drink seperti menstabilkan hormon, sistem penghadaman yg teratur, pelawasan yg lebih baik, merawat masalah kulit seperi jerawat, jeragat, parut, tona tak sekata, pori2 besar, mencerahkan kulit dan banyak lagi.

Malah Blinq juga dapat memberi berat ideal kepada anda dengan memerangkap minyak berlebihan, pembakaran lemak dan
meningkatkan kadar metabolisme..

if korang nak tahu lebih lanjut tentang blinq makanan sunnah ni.. jom kite baca selanjutnya di www.blinqbeautyboutique.com k :)
untuk pembelian boleh contact yan direct izyan - 013-7009146 sms/whatsapp tau
Penghantaran secara percuma Bling Beauty Drink ke Bangi/ Putrajya / Kajang dan Serdang
jom cpt2 order untuk kekal sihat cantik dan slim bersama :)

0 comments: