Monday, November 7, 2016

REZEKI TAK PERNAH SALAH ALAMAT - Berjaya, Kaya dengan Dexandra Perfumes


REZEKI TAK PERNAH SALAH ALAMAT

Pagi-pagi lagi salah sorang Usahawan De'Xandra dah cod;

👉 8 botol Perfume De'Xandra kat customer ON THE WAY nak pegi keje

Seronoknya bila dapat berkongsi rezeki Allah dengan orang lain gembira

Terima kasih Allah

Anda pun nak join Usahawan De'Xandra ni?

Anda nak tau Usahawan De'Xandra ni buat bisnes apa?

Okay la....kalau nak tau, boleh WhatsApp kami;

0137009146
yanrosy.com

Thursday, December 17, 2015

Perfume haram bagi wanita memakainya?




TV arus perdana sudah puluhan tahun menayangkan kepada kita IKLAN YANG TIDAK PATUH SYARIAH. Termasuk iklan minyak wangi.
Seorang perempuan seksi sembur haruman yang menggoda, lalu berjalan lenggang lenggok dengan lirikan mata kepada lelaki di jalanan yang memandang. Lalu digambarkan lelaki jatuh hati dan mengekori wanita tersebut. 
Sebab itu agaknya bila sebut PERFUME, ramai pandang negatif kan? Apatah lagi yang jualnya saya yang berlatarbelakangkan pengajian Islam. Isteri ustaz pulak tu. Ish..ish..
Mari saya kongsikan. PERFUME tidak bersalah. Islam tidak menolak penggunaannya dalam kehidupan seharian, malah amat digalakkan berwangi-wangian dalam tujuan-tujuan yang tidak bersalahan dengan syariat dan bahan-bahan yang digunakan adalah tiada unsur syubhah. Bahkan beroleh pahala. 
1. Lelaki yang ingin ke masjid
2. Isteri untuk suami 
3. Untuk diri sendiri wangi sekadarnya
4. Ketika mahu solat 
5. Dijadikan hadiah
6. Untuk mengatasi masalah badan berbau yang buat orang lain tak senang.

dan banyak lagi. 
Fitrah manusia suka wangi. Dan berwangi-wangianlah mengikut garis panduan Islam. 
Jangan ikut style 'omputih' yang TV Malaysia kita duk tayang tu ya 
smile emoticon
Nota: Dexandra perfumes alkohol berasaskan tebu.
Petikan dari Stokist Dexandra - Pn Najibah Mustaffa


Dapatkan Dexandra Perfumes yang diyakini halal dan boleh dibawa solat dari yanrosy.com

Whatsapp ke 0137009146 jika anda berminat untuk memilikinya atau menjadi salah seorang agent Dexandra Perfumes. 




Sunday, November 1, 2015

Kelebihan extract bunga sakura di dalam PINKYLICIOUS BLINQ

Nak cerita sikit kelebihan BUNGA SAKURA yang kini menjadi kegilaan rakyat malaysia untuk merawat kulit.

Perasan tak dah mula banyak produk kita yang ada extract sakura termasuk lah PINKYLICIOUS 

Menurut kajian, bunga sakura mampu memberikan CALMING EFFECT PADA WAJAH di mana ia membantu rona kulit kita kelihatan sekata dan glowing pink-pink seperti bunga sakura itu sendiri.

Menurut kajian juga, ia mampu meningkatkan collagen dalam badan yang menjadi anti aging! Sesuailah untuk kulit kekal remaja gituww!! Heheh


Gambar Throwback masa pregnantkn hana dulu di ueno park, japan.

Dan secara kebetulan pulak nama HANA kalau di jepun bermaksud bunga. Hahaha 

Tu yg terkenan mata hana tu :)

Jom tukar supplement anda pada PINKYLICIOUS :D kulit pasti lebih cerah merahjambu gituww hihi

Ramuan dalam PINKYLICIOUS 


So if korang tak tahu mana nak dapatkan blinq PINKYLICIOUS ni bolehla contact terus no berikut 
0137009146 (whatsapp only) atau boleh purchase terus di www.yanrosy.com

Bukan nak cerah je tau. Kalau mak ke makcik ke saudara mara yang ade JERAGAT yang susah nak hilang boleh la cuba makan pinkylicious ni. JERAGAT PASTI MUDAH HILANG dengan PINKYLICIOUS ni! 

cuba lah sekarang :)