Tuesday, November 18, 2014

Doa Buat Suamiku


PERKONGSIAN DOA SUAMI ISTERI (amalkan setiap kali berdoa selepas solat)

:') Ya Allah ya tuhanku limpahi kurniaMu buat suamiku
Hindari dia dari sakit dan marabahaya. Sayangi dirinya melebihi rasa sayangnya terhadap diriku..

Limpahkan ampunanMu sepertimana dia selalu memaafkan kesalahan dan kekuranganku terhadapnya
Ya Allah limpahi kami dengan rezeki yang halal. Permudahkan urusan kami dan kurniakanlah kepada kami dari sisiMu zuriat keturunan yang baik..
Pertemukan kami di akhirat sepertimana Engkau pertemukan kami di dunia tanpa terhakis sedikit pun kasih sayang di antara kami berdua.
Amin Amin Amin ya Allah...
Tiada daya dan kekuatan kami kecuali dengan pertolongan Allah

Monday, November 17, 2014

Cara-cara untuk kurus

9 CARA MUDAH UNTUK KURUS

Untuk kurus sebenarnya bukanlah satu perkara yang sukar

Semua orang, tidak kira umur atau pangkat;mampu untuk menjadi kurus dengan syarat anda mestilah kekalkan disiplin dalam pemakanan seharian serta melakukan senaman sekerap yang mungkin.

Di sini kami akan kongsikan 9 cara bagaimana untuk kurus:

Cara kurus
1) Jangan berlapar dalam pemakanan
Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar 'muscle' untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah.

Bila anda tidak tahan berlapar, kebiasaannya anda akan makan dengan lebih banyak. pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi.

2) Ambil Sesuatu yang pahit sebelum makan
Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar Isyarat melalui otak bagi menggalakkan rembesan enzim dan acid HCL. Kekurangan enzim dan acid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman

3) Minum sekurang-kurangnya 8 gelas air kosong setiap hari
Air mengurangkan selera makan anda secara semula jadi. Sebelum anda makan makanan yang berat-berat, cuba minum air, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.

4) Elakkan minum minuman yang Bergas
Minuman bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan sangat buruk kesannya untuk kesihatan tubuh badan.

5) Elakkan pengambilan garam dalam makanan seharian
Pengambilan garam yang tinggi menggalakkan penangkungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menangkung sedikit air.

6) Jangan skip breakfast!
Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. menurut satu kajian, mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya.

Bagaimana ia terjadi? Sarapan pagi menstabilkan hormon dan paras gula di dalam darah, Kadar metabolism juga meningkat untuk membakar kalori

7) Makan secara perlahan-lahan
Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jagan gopoh! Kerana apabila kita makan secara perlahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukkan kepuasan.

8) Kunyah makanan kepada cebisan kecil
Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam

9) Makan dengan kerap tetapi jumlah yang sedikit
Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit daripada makan hanya sekali dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.

Untuk mempercepatkan pembakaran lemak, ambil dan pilih supplement (makanan tambahan) untuk meningkatkan metabolism dan menambah tenaga!

Saya pilih Blinq Beauty Drink untuk kekal langsing dan sihat!


Friday, November 14, 2014

Blinq Beauty Foundation

Salam sayang semua!!

harini nak share 1 good Foundation yang sangat-sangat bagus di gunakan.

Best sangat! Texturenya yang sangat2 lembut dan ringan mmg bagus for our skin!

bukan setakat tutup cela je tau tapi Blinq Beauty Foundation ni juga membantu memperbaiki kulit kita tau :)

dan yang paling penting boleh bawa solat!

Bedak Asas Tanpa Silikon & Boleh Dibawa Solat!
Memperkenalkan Blinq Foundation by Hannan Aesthetic

Ingin mengambil air wuduk tanpa mencuci make-up? Begitu mudah dan pantas dengan bedak asas Blinq Foundation yang boleh menyerap air & dibawa solat.. Ia juga membenarkan kulit anda bernafas secara semulajadi supaya kelihatan lebih sihat!

Bedak asas yang kini menjadi bualan rakyat Malaysia.. Produk keluaran Muslim dan berdaftar dengan KKM.

Hanya RM 59.00 tahan sehingga 1-2 bulan.


INFO ~ Bedak Asas Blinq Foundation berdaftar dengan KKM (NOT 140604743K)

BEDAK ASAS (Blinq Foundation) yang bebas silikon, menyerap air dan boleh dibawa solat. Kini kulit anda boleh bernafas secara semulajadi. Ia juga membantu dalam merawat kulit wajah anda..

Diperkaya dengan Hyaluronic Asid, Vitamin C dan Bebas Silikon. Blinq Foundation merupakan produk kosmetik muslim. Antara kelebihan Blinq Foundation ialah :

~ Membuatkan kulit muka “glowing” secara semulajadi tanpa kesan make-up.
~ Meratakan permukaan kulit seperti penggunaan “foundation” tanpa menutupi liang roma/pori & tidak merosakkan kulit.
~ Membantu menyembunyikan pigmentasi, tona tidak sekata, acne & parut.
~ Membantu proses rawatan seperti melembutkan, menggebukan kulit.
~ Membantu merangsang pembentukkan sel baru kulit untuk kelihatan lebih muda.
~ Menyerap air & boleh dibawa solat.

Terdapat dalam 3 tona:
01 - Natural
02 - Untuk kulit gelap
03 - Untuk kulit cerah
YAKIN SELAMAT YAKIN SUCI 


Jom pakat try ramai-ramai Blinq Beauty Foundation ni.

Memang the best!

Nak order boleh terus whatsapp sy di 013 700 9146

confirm tak menyesal. 

Menyesal lagi kalau tak cuba.. ngeee :)

Untuk pembelian boleh Klik link ini : http://bit.ly/1JwOAvY


Thursday, November 13, 2014

Petua Untuk Menghilangkan Maigrain

Salam semua!

siapa ada masalah maigrain kat sini? baik ngaku! hehe

dulu yan ada maigrain. memang teruk. Boleh dikatakan setiap bulan yan akan ke klinik jumpa doc. Sampaikan doc cakap, "saya bagi surat untuk refer awak ke pakar ye?"

haiizzz ngeri rasa nak jumpa pakar bagai. Maigrain je pun (?) haha. So next month nya lagi sakit kepala terus tuka klinik. Takmo da gi klinik tu. Nanti doc hantar pi jumpa pakar. ahaha :p

Sakit maigrain memang mengganggu pekerjaan seharian kita. Sangat-sangat menganggu. Sampai terpaksa ambil cuti sebab memang bila saraf kepala dah sakit.. satu badan takleh nak wat keje.

sakit yang teramat sangat sehingga anda cuma mampu baring kelesuan menahan kesakitan

so meh sini yan nak share tips mengurangkan maigrain. Tips yang yan dapat dari bacaan (dulu suka baca tips sakit maigrain ni!)

Petua untuk menghilang penyakit migraine
1. Merendam Tangan dalam Air Dingin
Merendam kedua-dua tangan anda di dalam air sejuk selagi anda boleh. Ini mungkin membantu melegakan kesakitan akibat migrain dengan cepat. Anda juga digalakkan untuk membuka dan menutup tangan anda semasa direndam di dalam air.

2. Berada Di Dalam Bilik gelap
Cuba untuk sentiasa bergelap di dalam bilik semasa serangan migrain. Cahaya tambahan dan berlebihan boleh mendatangkan sakit kepala.
3. Mengambil Sedikit Kafein
migrain, sakit kepala, hilangkan migrain, hilangkan sakit kepala
Satu jumlah kafein yang besar boleh menjadi tidak sihat tetapi jumlah yang kurang sebenarnya boleh bertindak sebagai ubat penahan sakit. Ambillah sedikit kafein semasa serangan migrain dan rasakan perbezaannya.
4. Carikan bahan-bahan berikut ::
~ kacang hijau
~ lada hitam
~ garam kasar

Ketiga-tiga bahan tersebut diisi atas kertas surat khabar, kemudian pijak dengan kaki sambil berselawat, Insya Allah, migraine tersebut akan beransur hilang dan pulih seperti sediakala. Telah ramai pesakit berjaya pulih daripada migraine dengan mencuba kaedah ini. Allah yang menentukan kita hanya berusaha dan bertawakkal kepada Nya.
Tip-tips ini cuma dapat mengurangkan sakit maigrain yang dialami
anda juga boleh merawat maigrain dan hilang maigran totally dan tak perlulah lagi seksa menahan sakit saban bulan! yup! sekarang rasanya dah setahun yan tak ke klinik disebabkan maigrain. 
caranya adalah dengan mengamalkan segelas Blinq Beauty Drink setiap hari.
percayalah maigrain anda pasti akan hilang sekelip mata :)
telah bertahun sy merana sakit maigrain tapi Alhamdulillah sekarang tak lagi selepas mengamalkan blinq beauty drink :)
dan kawan saya juga maigrainnya hilang secara total setelah mengamalkannya!

Alhamdulillah Syukur. Siapa sangka dengan mengamalkan segelas air hijau ajaib ni setiap pagi.. akhirnya maigrainku totally hilang :') hihi 

Air Collagen yang penuh dengan pemakanan sunnah. memang the best!

sms/ whatsapp 013 7009146 untuk info lanjut

www.blinqbeautyboutique.com

Friday, November 7, 2014

Blinq Beauty Drink Brunei

Alhamdulillah..

Blinq Beauty Drink semakin melebarkan sayap...

bermula di Malaysia, 

produk ini mula diedarkan di Singapura..

dan kini ke Brunei.

Minuman Collagen berasaskan sunnah Nabi S.A.W

Alhamdulillah ramai yang semakin sihat dengan blinq beauty drink

 ramai yang semakin bersih putih berseri kulitnya tanpa jerawat

 ramai yang sudah berjaya menurunkan berat badan.

Hanya dengan 1 kotak blinq anda sudah boleh lihat kesan blinq secara konsistant

bagi yang tertanya-tanya adakah produk ini halal?

jangan risau kerana produk blinq beauty drink ini sudah disahkan halal oleh jakim!

InsyaAllah suci dan selamat digunakan :)




Anda boleh dapatkan blinq beauty drink di brunei dari

NG MEI ENG 

Phone number: +673 8826709

more details:
www.blinqbeautyboutique.com

Tuesday, October 28, 2014

kesan awal pengambilan blinq beauty drink


Assalammualaikum semua :)

Alhamdulillah sambutan skinlicious chocolate shower cream sangat mendapat sambutan :) syukur. produk yang hebat setanding jenama Body Shop, dijual lebih murah dan berpatutan!

now nak share pulak tentang blinq beauty drink ni! ramai dah start consume blinq beauty drink ni. tapi tahu tak effect dia pada badan kita??

saya nak share tindak balas yang mungkin anda alami seminggu / 2 minggu awal pengambilan blinq. tindak balas ini hasil dari habatussauda terhadap badan kita. hope semua tak panic.
masa saya mula2 consume dulu -(Alhamdulillah dah lebih setahun mengamalkannya), 2 minggu pengambilan sy alami demam panas. terus stop minum 2 hari. demam kebah dan terus consume semula. Alhamdulillah lepas tu hari2 pelawasan makin elok. hari-hari nak membuang dan badan semakin ringan 

Bagi yang mengambil Blinq beauty drink buat pertama kali anda akan mengalami tindakbalas habatussauda bergantung kepada jenis penyakit yang dihidapi.
Tempoh tindakbalas yang akan dialami berakhir di antara sehari hingga seminggu.
Tindakbalas adalah satu proses detoksifikasi dan juga bagaimana habbatus sauda mengesan penyakit dalam badan serta cuba memperbaiki kembali sistem badan kita dengan proses merawat penyakit yang dikesan. Anda tidak harus merasa panik bila tindakbalas berlaku.
Berikut adalah senarai beberapa tindakbalas awal yang mungkin berlaku semasa anda mula-mula mengambil Blinq beauty drink:-
1. Muntah ( masalah sistem penghadaman)
2. Demam (masalah usus kecil/besar) 
3. Pening/sakit kepala (migrain/masalah mata rabun jauh/dekat & silau)
4. Najis berdarah (masalah lubang dubur & buasir) 
5. Cirit-birit / kekerapan buang air besar (masalah limpa/hati) 
6. Berpeluh (pengeluaran haba dalam badan) 
7. Sengal bahagian sendi (masalah urat darah & reaksi kelebihan asid uric) 
8. Sakit pinggang (masalah buah pinggang) 
9. Sakit tekak / kerongkong (masalah paru2) 
10. Kencing berbau / kencing dgn kerap (masalah buah pinggang) 
11. Kencing manis bertambah (masalah hati dan pankreas) 
12. Pengeluaran haid berlebihan (proses perubahan hormon dan masalah limpa) 
13. Bertambah selera makan (masalah buah pinggang) 
14. Bengkak anggota badan (masalah buah pinggang) 
15. Gatal hidung, telinga, muka, bersin @ selsema (:masalah resdung atau alahan) 
16. Tumbuh jerawat lebih daripada biasa (masalah resdung & alahan/darah kotor)

Sekali lagi jangan panik sekiranya mengalami tindakbalas di atas kerana Habbatus Sauda’ sedang berfungsi mencuci & membersihkan segala kotoran di dalam setiap organ-organ badan anda.
Amalkan secara istiqamah, Insya Allah akan mendapat kesan yang baik serta diiringi dengan doa atas apa saja jenis penyakit yang dihidapi agar cepat sembuh
InsyaAllah, habatussauda merawat segala penyakit kecuali mati
bagi yang tertanya-tanya, penyakit kencing manis boleh consume ke?
Jawapannya YA kerna blinq beauty drink ni sugar FREE,
ops! bukan beli blinq beauty drink percuma gula ye! hehehe 

kita gantikan dengan stevia!
sebarang pertanyaan tentang produk ni boleh inbox yan terus ya 

email yan: yanrosy@gmail.com

atau sms/whatsapp : 013 7009146

semoga memberi manfaat

Tuesday, October 14, 2014

White kidney bean the best active ingredient in Blinq Beauty Drink


White Kidney Bean merupakan salah satu bahan aktif yang terkandung dalam Blinq Beauty Drink yang sangat baik untuk anda.

Ia berkesan dalam mengurangkan kadar kanji ditukarkan kepada gula dalam proses pencernaan, seterusnya mengurangkan pengambilan kalori. 

Sebagai tambahan selain kesan hebat dalam penurunan berat badan, White Kidney Bean juga merupakan sumber protein dan serat yang sihat.

Kacang Buah Pinggang Putih telah lama diakui sebagai penawar untuk pelbagai jenis penyakit, terutamanya batuk atau bronkitis. 

Baru-baru ini, penggunaan White Kidney Bean telah diberi tumpuan tidak hanya sebagai penawar, tetapi juga pada kemampuan untuk menyekat penyerapan kanji.

Ekstrak White Kidney Bean membantu dengan mengelakkan beberapa jenis kanji yang biasanya akan menjadi lemak badan daripada disimpan, tetapi terus dicernakan.

Blinq Beauty Drink memang banyak khasiatnya.. Ramuan & adunan yang khas dan terbaik untuk kesihatan & kejelitaan anda..


Monday, October 13, 2014

Arabic Gum salah satu ingredient Blinq Beauty Drink!


Arabic Gum (Al Manna) antara pemakanan sunah yang terkandung dalam Blinq Beauty Drink ~ Minuman Kesihatan 3 dalam 1 dengan pemakanan sunah. Antara kebaikkan Arabic Gum ialah :

"Al Manna dikenali dan diakui oleh 3 kitab iaitu Al-Quran, Injil dan Taurat adalah anugerah Allah SWT kepada Nabi Musa A.S. Para ulama telah mengakui air zam-zam adalah “air minuman dari Syurga”, Saffron adalah “bau wangian di Syurga” dan Al Manna (Arabic Gum) adalah “makanan dari Syurga”.

Banyak kajian saintifik keatas Al Manna mendapati ia sangat berkesan digunakan sebagai Prebiotik (makanan untuk bakteria baik dalam usus). Satu kajian yang diterbitkan oleh Br.Jour.Nutrition 2008-March, membandingkan keupayaan Al Manna dengan Inulin sebagai Prebiotik. Kajian klinikal keatas manusia yang diberi Al manna 10gm sehari dan Inulin 10gm selama 4 minggu menunjukkan pertambahan bakteria Bifidobacteria dan Lactobacilli termasuk Bacteroides didalam kumuhan najis lebih tinggi pada sample Al manna berbanding Inulin. Ini bermakna Al Manna adalah Prebiotik semulajadi yang terbaik dan paling mudah untuk Probiotik (bakteria baik) berkembang. Ia juga tidak merangsang bakteria bukan Probiotik.

Apa itu Prebiotik?
Merupakan makanan kepada bakteria baik (probiotik) di dalam sistem penghadaman

Apa itu Probiotik?
Adalah bakteria baik yang hidup di dalam usus besar (kolon) untuk memperbaiki sistem imunisasi dan penghadaman


Antara kajian yang dijalankan menunjukkan kebaikan Al Manna :
1. Kesan penurunan tekanan darah pada pesakit darah tinggi.
2. Mengurangkan penghasilan radical oksigen bebas (free oxygen radical).
3. Meningkatkan paras butyrate dalam serum darah.
4. Memperbaiki tindakbalas sistem imun tubuh melalui rangsangan kepada sel dendritic didalam lumen usus dan penghasilan cytokine.
5. Membantu serapan mineral seperti zink, sodium dan calcium.
6. Menghalang pertumbuhan sel kanser usus dan keradangan (inflammation) usus melalui modifikasi angiogenetic factors .
7. Mengurangkan paras urea dan menambah nitrogen dalam najis kepada pesakit rosak buah pinggang.
8. Kesan penyembuhan kepada pesakit buah pinggang teruk (chronic and end stage kidney disease).

Blinq Beauty Drink memang banyak khasiatnya.. Ramuan & adunan yang khas dan terbaik untuk kesihatan & kejelitaan anda..

Dapatkan Produk Blinq dengan reseller-reseller berdaftar kami di seluruh Malaysia & Singapore 

www.blinqbeautyboutique.com

sms/whatsapp ke 0137009146 untuk info lanjut :) 

atau emailkan ke blinq.yanrosy@gmail.com

Thursday, September 18, 2014

Mengapa wawa zainal pilih Blinq Beauty Drink




Mengapa wawa zainal pilih Blinq Beauty Drink 

Kenapa? Kenapa? Blinq Beauty Drink ni baik sangat untuk wawa zainal dan anda? Bagaimana Blinq Beauty Drink ini dapat membantu dalam meningkatkan kejelitaan and tahap kesihatan seseorang? Apa istimewanya Blinq Beauty Drink ini?

Kerana:

- Pemakanan dan diet yg sihat kebanyakkan datang dari pemakananan sunnah 1400 thn dahulu
- Pemakanan sunnah dengan 1001 khasiat dan manfaat
- Kini dihasilkan dlm bentuk lebih compact dan ringkas, segera, senang dibawa setanding dengan kesibukkan bekerja masakini
- Antara pemakanan sunnah yg terdapat di dalam Blinq Beauty Drink ialah Habbatus sauda – Daripada Buraidah katanya, Rasulullah s.a.w bersabda : Pada Habbatus sauda terdapat ubat segala penyakit kecuali mati. Riwayat Abu Nu’aim dalam kitam Al-Tibb dalam himpunan hadith sahih no 1819.

Antara kelebihan & kebaikkan Blinq Beauty Drink :
- membantu mengurangkan asid urik & gout
- membantu mengurangkan asthma
- membantu mungurangkan selsema
- membantu menstabilkan tekanan darah tinggi
- membantu mengurangkan alahan 
- membantu mengaktifkan pengeluaran bahan hempedu
- membantu menstabilkan hormon
- membantu meningkatkan sistem imuniti badan
- membantu dalam mengecilkan sel-sel barah 

Blinq Beauty Drink memang banyak khasiatnnya.. produk keluaran muslim dan dijamin Halal!

sms/whatsapp 013 7009146 untuk dapatkan produk hebat ini :)

www.blinqbeautyboutique.com

Tuesday, September 2, 2014

Set Binq Berbaloi-baloi


Dengan RM 100 Boleh jadi lebih sihat & lebih flawless?
Dengan RM 100 Boleh jadi lebih sihat & lebih seelimmm?
Tak perlu berdiet ketat-ketat.. Semua secara santai sahaja.. Makin ramai rakyat Malaysia yang merasa keberkesanannya... Rasanya pula.. fuhhh.. memang sedap!

Memang HEBAT! Memang BERBALOI!

1. Pakej set kecerahan : Blinq Beauty Drink (Trial Pack) + Blinq Fabulouz (Whitening)

2. Pakej set kurus : Blinq Beauty Drink (Trial Pack) + Blinq Fabulouz (Slimming)

Hanya RM 100 untuk setiap pakej (sah sehingga 30sept 2014)

sms/whatsapp 013 7009146

atau untuk info lanjut boleh ke 

www.blinqbeautyboutique.com

Friday, August 29, 2014

Lumpur gunung berapi rahsia orang korea berkulit gebu


[ Fakta : Jika di KOREA orang ramai sibuk mengambil kesempatan untuk berendam dalam lumpur gunung berapi. ]

Kini kami bawakan untuk anda dalam bentuk Bar yang senang dibawa kemana-mana. Ia juga boleh digunakan untuk seluruh tubuh tidak semestinya muka sahaja

Bahan utama Blinq Beauty Bar adalah Lumpur Gunung Berapi

Tahukah anda Lumpur Gunung Berapi di KOREA sangat terkenal dengan khasiatnya untuk memperbaiki kulit serta membuang toksik dalam kulit.. Kini kami bawakan khas dari KOREA untuk kulit anda... Nikmati khasiat semulajadi dengan Blinq Beauty Bar yang dijamin selamat dan telah berdaftar dengan KKM.

Fungsi Lumpur Gunung Berapi :-

* Detoksifikasi Kulit
* Meningkatkan Sirkulasi Darah
* Menghaluskan Kulit
* Menghilangkan Racun Dalam Kulit
* Bersifat Terapeutik
* Mengurangkan Stress
* Kandungan Mineral Yang Tinggi

Disamping Lumpur Gunung Berapi, terdapat jugak stemcell epal, vitamin A,C dan E dalam Blinq Beauty Bar.

Sangat rugi jika anda tidak mencubanya
300% Keberkesanan dan kepuasan

Harganya cuma serendah RM40 ... Apa yang kita boleh buat dengan RM40 pada zaman sekarang? Sekali makan mungkin dah habis RM40 tu kan ?

Tapi dengan Blinq beauty bar, RM40 anda sangat tinggi nilainya kerana ia mampu :-

* Menghilangkan blackhead/whitehead
* Menghilangkan hitam di celah2 lipatan, di ketiak, celah peha dll
* Memudarkan jeragat
* Menghilangkan parut jerawat, strectmark
* Sekatakan warna tona kulit
* Membunuh jerawat batu dan jerawat pasir

PM / sms /whatsapp 0137009146 untuk nikmati khasiat lumpur gunung berapi sendiri yang kami bawakan pada anda dalam bentuk bar comel! 

www.blinqbeautyboutique.com

Wednesday, August 27, 2014

Blinq Beauty Drink now available in brunei



hello brunei!

If you want to look for good supplement, go for blinq beauty drink.

A very good supplement to be consume I promise you :)

you can have them in brunei from 

NG MEI ENG 

Phone number: +673 8826709

more details:
www.blinqbeautyboutique.com

Monday, August 25, 2014

Langsing dengan mudah dan yang paling penting MURAH!


Minuman Supplement Kesihatan dan kecantikan yang murah dan berbaloi setiap sen yang dilaburkan!

Murah tapi berkesan sangat tau :)

Minuman coklat lazat untuk melangsingkan tubuh badan yg gempal.

1box RM49
3 boxes RM130 only

Get them now

Sms/whatsapp 0137009146

Oh yes you can mix with coffee also 

www.blinqbeautyboutique.comwww.blinqbeautyboutique.com

kitaran haid dan kesuburan wanita yang baik


Tahukah Anda, Kepentingan Kitaran Haid Bagi Seorang
Wanita? Penanda kepada tahap kesuburan yang baik..

Walau bagaimanapun, tidak semua wanita bernasib baik mempunyai kitaran yang teratur. Ada yang tidak datang setiap bulan ataupun didatangi haid yang terlalu panjang. Ini amat merisaukan bagi yang merancang kehamilan.

Secara teorinya, proses untuk mendapatkan zuriat ataupun merancang kehamilan amat berkait rapat dengan kitaran haid..

Punca kitaran haid tidak teratur :
1. Kegemukkan
2. Berlebihan hormon prolaktiv
3. Terlalu kurus
4. Masalah kesihatan
5. Menopaus
6. Pencegah kehamilan
7. Tekanan / Stress
8. Penyusuan Badan
9. Masalah Tyroid
10. Ubat-ubatan

Habbatus Sauda, Madu, Kurma & Delima yang diperkaya di dalam Blinq Beauty Drink dapat membantu menstabilkan hormon
wanita. Ini secara tidak langsung dapat membantu mengembalikan kitaran haid yang normal dan Insha Allah akan memudahkan untuk mereka yang inginkan zuriat. Dengan keadaan hormon yang lebih stabil anda juga akan berasa lebih sihat & bertenaga!

PM / sms 013 7009146 untuk dapatkan blinq beauty drink anda sekarang 

www.blinqbeautyboutique.com

Wednesday, August 20, 2014

Cyst Mengecut! Blinq terbukti minuman sunnah yang mengandungi ramuan Anti-Kanser!


Alhamdulillah Cyst dulu ade dua, sekarang tinggal 1

semakin mengecut cyst tu. tak perlu operation yang menyakitkan dan mengerikan

semoga akak terus istiqamah dengan blinq dan merawat cyst akak

InsyaAllah produk muslim yang mengandungi ramuan aktif durian belanda yang mampu menghilangkan kanser lebih baik dari kemoterapi.

dengan tambahan bahan-bahan dari makanan kesukaan Nabi S.A.W
insyaAllah badan kita lebih sihat dan membawa kebahagiaan pada sekuruh ahli keluarga

Jom dapatkan blinq anda sekarang

hubungi sy 013 7009146

atau untuk info lanjut boleh terus ke website kami

Tuesday, August 19, 2014

Rawat dan buang Cyst secara natural dengan blinq beauty drink


Makanan Yang Merangsang Pertumbuhan CYST

Soya & Evening Primrose Oil
Kerana ia mengandungi “Phyto estrogen yang boleh menggalakkan pembesaran CYST

Ayam
Kerana ia disuntik hormon untuk mempercapatkan kadar pembesaran. Hormon berikut juga boleh menggalakkan pembesaran CYST

Ikan Keli yang dibela
Kerana ia diberi hormon untuk pembesaran dan pembiakan yang lebih cepat

Kawal Pemakanan
Kurangkan makanan yang mengandungi kolestrol yang tinggi

Bagaimana Blinq Beauty Drink dapat membantu?
Blinq Beauty Drink membantu menstabilkan hormon dan seterusnya membantu dalam proses pengecilan CYST. Kandungan Durian Belanda sangat efektif untuk melawan mengurangkan sel kanser / ketumbuhan. Kajian ini juga telah dijalankan oleh Dr. Hamid Arshad dimana Durian Belanda amat membantu dalam rawatan kanser. Beliau juga berkata ia adalah lebih baik dari kimoterapi jika diamalkan berterusan. Blinq Beauty Drink bukanlah ubat tetapi ia membantu tambahan pula dengan dengan permakanan sunnah seperti Habbatus Sauda.. Insha Allah.





untuk order boleh sms/ whatsapp 013 7009146

semoga kita sentiasa sihat dari penyakit-penyakit merbaya.

sentiasa sihat dan bahagia bersama keluarga tersayang :)

Thursday, August 14, 2014

Blinq Beauty Drink Trial pack!! Blinq murah dengan pack trial :)


Haaaaa... siapa cakap blinq mahal?? 

Ok pada sesiapa yang nak dan terrrringin sgt nak cuba kehebatan blinq ni n rasa belum mampu nak beli yang besar. Meh nak kenalkan trial set / travel set (muat masuk handbag)!! 

Dan harganya cuma RM59 sahaja. 

Murah gila kan. semua pun mampu milik :)

Details:
150gram per bottle (10 hari)

Dah confirm jerawat kurang,period pain hilang, kulit cerah berseri mai semula beli terus yang kotak besar ok! Hehe

Di dlmnya disediakan sudu untuk anggaran secawan blinq ditulis caranya di atas botol

Cepat2. Pre- order sbb kilang tgh proses!! Hehe

Boleh dapat your first trial botol ni on 25Ogos.

Pm/sms/whatsapp yan untuk booking tau!!
0137009146


di atas botol tu akan dituliskan cara-cara untuk membancuhnya

pandangan depan botol

nampak tak scoop comel tu. senang je, bancuh dengan air sejuk da boleh terus minum!

sedap oke!

**sori gambar tak berapa clear :D

Apa lagi. cepat-cepat order ye.

sms boleh. whatsapp boleh email pun boleh :)

013 700 9146 (sms / whatsapp)

blinq.yanrosy@gmail.com








Blinq dan Sijil Halal dari Jakim!


Alhamdulillah... Blinq Beauty Drink dijamin halal

Tak perlu risau tak perlu boikot! Hehe 

Produk bumiputra muslim,halal dan dijamin selamat!!

Minum tanpa jemu tanpa ragu
Sihat bahagia
Cantik terpesona
Slim bergaya

www.blinqbeautyboutique.com
#sihat #cantik #gebu #ideal

RM150 Sekotak

Set jimat blinq:
RM 280 - 2kotak
RM 400 - 3kotak

Pm/sms/whatsapp:
013 7009146

atau emailkan kepada 
blinq.yanrosy@gmail.com

Wednesday, August 13, 2014

Blinq beauty drink merawat senggugut dan menghilangkan jeragat dan parut


" BELI SEBAB NAK RAWAT SENGGUGUT. TAPI DAPAT BONUS PULAK : JERAGAT DAN PARUT PUN TURUT HILANG  "

dahsyat tak dahsyat. happy customer sbb dpt bonus pulak tetiba. jeragat yang dah bertahun di sental pun tak nak hilang tetiba minum blinq beauty drink jeragat hilang dan parut pun pudar.

Alhamdulillah. Syukur :)

Makanan kesihatan muslim yang banyak menggunakan makanan-makanan sunnah nabi S.A.W

jom dapatkan sekarang Blinq Beauty Drink



#sihat #cantik #gebu #ideal #blinqtestimoni

RM150 sekotak

SET JIMAT:
2 kotak : RM280
3 kotak : RM400

pm / sms / whatsapp:
013 7009146

www.blinqbeautyboutique.com

Thursday, August 7, 2014

Side income lumayan dengan BLINQ BEAUTY DRINK


"Sampai Bila Nak TENSION & PENING KEPALA Memikirkan Pendapatan Bulanan Yang Hanya Cukup-Cukup Makan & Kadang-Kadang Memang Tak Cukup Pun?"

"Sampai Bila Nak Hidup Tanpa Wang Simpanan Yang Mungkin Menjadi Beban Bila Betul-Betul diperlukan?"

"Jangan Jadi Orang Yang Dah Jatuh Dan Kemudian Ditimpa Tangga Pula."

Ramai Reseller sudah Berjaya Dengan Jayanya. Mendapat Keuntungan Yang Berganda Malah Hidup Lebih Mewah. Sekarang. hanya Asyik Tersenyum Setiap Hari Kerana pendapatan Masuk Tanpa Perlu Berpanas& Berhujan. Gunakan Kelebihan pemasaran atas talian untuk menambah pendapatan.

Pelajari Ilmu Online Marketing Bersama Reseller-Reseller Kami sekiranya ada antara yang bertuah menjadi family Blinq untuk kali ini. Rebut Peluang Keemasan Ini "Fast action Fast Result!)

untuk menjadi agent modal biasa adalah sebanyak RM1000


tapi kami membuka peluang kepada yang betul-betul komited ingin menambah pendapatan dengan modal serendah RM500 sahaja

**offer sah sehingga 10 Ogos.

lekas jangan lepaskan peluang keemasan ini

hubungi kami di talian 0137009146 untuk saya bantu dan guide anda sehingga kaya dan berjaya dengan permulaan 5 kotak blinq beauty drink